Lokation, Lokation og Lokation
Vi har lavet 10 tips til hvordan du vælger din brudekjole i denne artikel. At kende stedet og tidspunktet for dit bryllup vil hjælpe med at fokusere din søgning. Skal du holde en dagsceremoni på stranden? Så kan du udelukke balkjoler med langt slæb, langt slør og dramatisk udsmykning. Siger i ja, i en kirke med levende lys? Undgå korte kjoler eller andet, der ligner det kunne bruges til et cocktailparty.
De fleste slags stof er velegnede året rundt, men nogle, som linned, er mere passende til varmt vejr, mens fløjl og brokade er bedst til vinter.
LÆS DEN STORE ARTIKEL: 70 ting du skal vide for at kunne vælge din brudekjole
Lav et budget
Find ud af, hvor meget du vil bruge, og fortæl det til butikken, før hun begynder at bringe kjoler frem. På den måde mister du ikke dit hjerte til en kjole, du ikke har råd til. Et bryllupsensemble, inklusive slør, undertøj og andet tilbehør, tegner sig typisk for 10 procent til 15 procent af de samlede bryllupsomkostninger.
Tag ekstramateriale i betragtning, såsom ændringer – som kan tilføje et par hundrede eller et par tusinde kroner afhængigt af, hvor involveret de er – og forsendelsesgebyrer. Når først kjolen ankommer, kan den kræve professionel presning eller dampning, som kan klæbe på 1000kr eller mere.
Start tidligt med at lede
Begynd at kigge og shoppe rundt, seks til ni måneder før dit bryllup. Det tager omkring fire måneder for en specialist at lave en kjole og yderligere to måneder at gennemføre ændringerne. Meget elegante og detaljerede kjoler vil tage længere tid. Har du ikke meget tid?
Mange butikker haster med ordrer mod et ekstra gebyr, men dine valgmuligheder vil sandsynligvis være begrænsede. De kan også have en salgssektion med prøver, du kan købe på stativet. Hvis du er heldig, kan du få en, der kun trænger til mindre ændringer.
HAR DU SET: Valg af den perfekte kjole
Undersøg det hele før du køber brudekjolen
Det er ikke hver dag, du ser udtryk som baskisk talje eller Watteau-tog eller forsøger at skelne mellem tre nuancer af hvid. Gå på opdagelse i brudemagasiner, bøger og websteder for at lære om stoffer, silhuetter og leksikonet, så du bedre kan formidle det, du leder efter. Start en mappe med billeder af kjoler eller detaljer, der tiltaler dig, og tag den med dig, når du handler.
Lav en slagplan
Beslut dig for, hvor du vil hen, og ring på forhånd til butikkerne for at finde ud af, hvilke designere de fører, prisklassen på deres kjoler, og om de sælger tilbehør og foretager ændringer. De fleste saloner kræver, at du bestiller en tid. Hvis det er muligt, så køb ind på en hverdag, men ikke i din frokosttime, hvor du bliver hastet.
Handl ikke før du falder – begræns dig selv til to butikker om dagen, så du ikke bliver udmattet eller glemmer, hvad du har set. Bær en notesbog og noter kjolebeskrivelser (fotos er normalt forbudt, indtil du køber en kjole).
Hav altid noget backup med
Tag noget, du ved, du vil have på, såsom en speciel halskæde eller din bedstemors slør. Butikker tilbyder ofte stropløse bh’er og sko, men du kan medbringe dine egne. Du får også brug for råd fra et par betroede fortrolige, men ikke for mange: Et meningsfyldt følge kan være forvirrende og frustrerende. Inviter en eller to personer, der kender din smag, vil være ærlige over for dig, og hvis dømmekraft du stoler på.
Køb en brudekjolen, uden den æder budgettet
Du behøver ikke bruge en million kroner for at få den perfekte kjole. Udover at have udsalgsstativer, holder mange saloner store udsalg en eller to gange om året for at rydde ud af “forsigtigt slidte” eller udgåede prøver. For at finde ud af, hvornår disse er, ring til butikker, tjek designeres hjemmesider og tilmeld dig mailingslister. Tilmeld dig også, hvor designere debuterer med nye linjer. Nogle gange tilbyder butikker rabatter, hvis du køber på udstillingsdagen.
LÆS OGSÅ: Hvad stil af kjole skal man mon vælge?
Være åbensindet og se hvad der kommer
Dette er mantraet, der gentages igen og igen af brudekonsulenter. Så tag deres råd, selvom det, de opfordrer dig til at prøve, også selvom det ikke virker som din stil. Nogle kjoler ser ikke ud af meget på bøjlen, men ser godt ud når den prøves. Men husk, aldrig lad dig aldrig overtale dig til at købe en kjole, du ikke er forelsket i.
Fokuser på hvordan brudekjolen passer dig, og ikke størrelsen
Kjolebutikker kører ofte mindre end ready-to-wear; så du ikke går efter de tal, som du altid køber i. Så glem tallene og insister ikke på en mindre størrelse, fordi du har tænkt dig at tabe dig inden brylluppet – bestil den, der passer nu. En kjole er nem at hoppe i, men svær og dyr at komme ud af.
Få det hele på skrift eller email
Før du sætter et depositum (normalt 50 procent), skal du gennemgå kontrakten med din brudekonsulent. Find ud af, hvornår kjolen vil være klar, det anslåede gebyr for ændringer, om den kan sendes ud af landet, hvad afbestillingspolitikken er, og hvilke muligheder du har, hvis kjolen er beskadiget eller kommer uden de ønskede ændringer . Til sidst skal du dobbelttjekke, at producentens navn, stilnummer, størrelse og farve er korrekte.
Få mest muligt ud af hver de aftaler du skal prøve kjolen
Det tager normalt to eller tre gange at tilpasse en kjole, men vær ikke bleg for at bede om mere, hvis du mener, at der er behov for flere justeringer. Den første aftale finder sted omkring to til fire måneder før brylluppet, på hvilket tidspunkt du skal have dit undertøj, sko og tilbehør. Du ønsker måske også at få dit hår lavet i den stil, du vil have det, på din bryllupsdag.
- Kan du nemt løfte dine arme i brudekjolen?
- Bliver stropperne oppe?
- Rynker den i de mange folder?
Den sidste rettelse og justering finder sted en uge eller to før jeres store dag. Tag din mor, en ledsager eller hvem der nu skal hjælpe dig i din kjole.
10 tips til hvordan du vælger din brudekjole
Læs mere her:
Trackbacks/Pingbacks