Planlægning af et bryllup kan være hektisk arbejde: brudekjole, brudepiger ‘kjoler, mødested, modtagelse, mad, musik, gæster listen … og så skal du beslutte, om du skal ansætte en professionel bryllupsfotograf eller ej. Hvorfor ikke bruge billeder taget af venner eller slægtninge? Når alt kommer til alt, kan fotografier ikke være din højeste prioritet. Det vigtigste er at nyde dagen, ikke?

Det er okay at undre sig: Er bryllupsfotografier så vigtige? Er det værd at bruge penge på dem, når du allerede betaler for alt andet? Og hvis det er det værd, kan du ikke vælge et billigere alternativ, som at bruge de billeder, dine gæster tager? At ansætte en professionel bryllupsfotograf, i stedet for at tildele opgaven til en amatørfotograf, er hver øre værd.

Der er så mange grunde til, at du bør overveje at ansætte en professionel, og vi kan gå igennem hver enkelt nedenfor.

Se vores bryllupsvideoer

Hvordan sikrer man et godt lys på sin bryllupsdag?

Et enkelt formål

En professionel bryllupsfotograf vil hjælpe dig med at undgå potentiel skuffelse.

Fotografen er der for et enkelt formål: at fokusere på dit bryllup for ikke at gå glip af et øjeblik eller detalje.

Dine gæster er på den anden side der for at fejre din særlige dag med dig. De er der for at have en god tid – og det er du også. Bekymringer om fotografier vil holde alle distraherede.

Men din bryllupsfotograf er jo ikke med som gæst, men bestilt, så de vil kun fokusere på deres job og få de bedste skud uden at du selv bemærker dem.

Vigtigst: Dette vil tage stresset fra dig, din partner og dine gæster og tillade dig at nyde øjeblikket.

I sidste ende, uden en professionel bryllups fotograf, risikerer du at ende med det værste af begge verdener: at have fattige fotografier – og hverken du eller dine gæster nyder jer selv.

bryllup video

Hvad gør billeder gode?

Mens din bryllupsdag kun varer i et par timer, vil du gerne huske det i de kommende år. Du vil gerne dele det med dine venner, slægtninge, børn og børnebørn.

Bryllupsfotografier er ikke kun billeder, som du som et par, vil holde for dig selv. De er fotografier, der vil blive sendt ned gennem generationer.

Derfor har fotografier altid spillet en vigtig rolle i vores liv: de forbinder os til vores fortid. De minder os om mennesker og steder. Vigtigst, de lader os genoplive vores følelser og dele vores historier med andre.

brud bryllup Fyn

Bryllupsbilleder fanger ikke ting, det fanger smukke øjeblikke og følelser

Bryllupsbilleder giver dig mulighed for at genopleve hele dagen så mange gange, du ønsker: fra morgenforberedelserne helt op til farvel-krammet fra din sidste gæst. Disse billeder vil fortælle den smukke historie om dit bryllup og lade dig se tilbage og huske din bryllupsdag.

En bryllupsfotograf er ikke kun ekspert i tekniske spørgsmål. Det afgørende er, at fotografen ved at det ikke er for at tage billeder af ting. Vores tekniske færdigheder vil hjælpe os i vores virkelige arbejde – at fange følelser og udødeliggøre særlige øjeblikke.

De mest specielle øjeblikke er typisk: brudgommen, der spændt venter på bruden, lykken, når de udveksler deres “første blik”, stoltheden i forældrenes øjne. Hvilken gæst ville være i stand til at fange dem? Og det er netop derfor det ville være en god ide at bestille en fotograf, da alle andre har for travlt med at nyde jeres store dag.

Hvad er den bedste del af bryllupsdagen at fange på kamera?

Bryllupsbilleder fanger alle detaljer

Bryllupsbilleder vil også fange alle detaljer, du uundgåeligt vil gå glip af i løbet af din bryllupsdag.

Din bryllupsdag vil flyve afsted. Alle vil gerne tale med dig, for at dele din lykke. Mange brude finder næsten ikke tid til at spise noget, endsige lægger mærke til små ting som deres bedstemors øreringe, dem hun havde lovet at bære på jeres bryllupsdag.

Når du har investeret så meget tid og penge i at designe og sammensætte din bryllupsdag, vil du gerne genopleve oplevelsen i ro og mag og tage alle de små ting ind, som du havde for travlt til at værdsætte under arrangementet.

Bryllupsbilleder fanger mennesker

Bryllupsbilleder fanger mennesker

Dit bryllup er en sjælden mulighed for dig at have alle dine venner og familie sammen.

I hverdagen er det bare umuligt at holde kontakten med alle. Det er endnu sværere at bringe alle sammen på samme tid. Disse sjældne og velsignede øjeblikke, hvor alle du elsker og holder af omgiver dig, kan du ikke gå glip af!

Fortæl din fotograf, hvilke typer billeder du gerne vil have, placeringerne og hvem du vil have et billede med. At samle forskellige familier og venner til gruppebilleder er en udfordrende opgave – men det er det, din bryllupsfotograf er der for.

Og, selvfølgelig, at disse fotografier kan gives til de nære slægtninge og venner som en særlig gave til at huske din bryllupsdag og blive ved med at dele i din glæde i de kommende år. Det er her et bryllupsalbum + prints kommer til nytte.

Find svarene på dine spørgsmål omkring bryllupsfotograf

Hvad er de vigtigste bryllupsbilleder?

Det rejser et andet problem: hvad skal du have i dit bryllupsalbum?

Nøglen til et fantastisk bryllupsfotoalbum er at inkludere alle de dyrebare øjeblikke og detaljer.

Vi er alle forskellige mennesker. Hvad der er specielt for en, kan betyde lidt for en anden. Så du er velkommen til at fokusere på de øjeblikke, du føler er vigtige at fange. Sørg for at diskutere disse med din bryllupsfotograf.

Når det er sagt, så er her nogle bryllupsbilleder, som de fleste ikke vil gå glip af:

Nummer et, bruden gør sig klar. For mange brude er dette et særligt øjeblik. De vil gerne beholde minder om deres kære og hjælpe dem med at tage den særlige kjole på, som de måske har drømt om, siden de var små piger. Kjolen, der vil gøre en brud til en showstopper.

Så kommer ceremonien. De øjeblikke, hvor dørene åbnes, og bruden kommer ind, rejser alle sig op, og bruden går ned ad gangen.

Og selvfølgelig det første blik, når gommens øjne møder brudens. Et af de mest følelsesladede øjeblikke i de fleste bryllupper.

  • Når man udtales som mand og kone.
  • Øjeblikket, hvor du udveksler løfter + ringe.
  • Det specielle øjeblik, hvor du som brud + brudgom deler dit første kys.

Til sidst, den lyksalighed, I to deler umiddelbart efter jeres ceremoni, når I går tilbage ad samme gang som mand og kone.

Solnedgangsbilleder

Hvornår skal du tage bryllupsbilleder?

De fleste bryllupper slutter ikke med ceremonien. Efter ceremonien vil din bryllupsfotograf normalt tage gruppebilleder. Inden du og dine gæster tager afsted til receptionen, skal du dog bede din fotograf om at snige sig ind først og fange den pletfri indretning, stadig perfekt, og venter på, at alle kommer.

Ud over ethvert must-have-billede, tag en masse sjove billeder under hele din bryllupsfest!

Spontane billeder er de bedste. Mens din første dans og forældredansene alle er vigtige, så sørg for at bede din bryllupsfotograf om at fokusere på billeder, der fanger din sande kærlighed; udseendet uden for kameraet, som brudgom og brud udveksler. Eller de blikke, som du og dine kære giver hinanden. Disse er alle værd at huske.

Du vil også gerne reflektere over de dekorative elementer i dit bryllup:

Buketten, der symboliserer blomstringen af dit nye liv. Skoene og ringene; elementer, som fotografer kan være særligt kreative med. Også kagen – midtpunktet til din bryllupsmiddag – og alle de andre lækkerier, du serverer dine gæster.

brud og gom foto

Hvorfor er bryllupsbilleder så vigtige?

Bryllupsbilleder er så vigtige, fordi de er den bedste måde at forevige dit bryllup på. Ikke kun ting som sko og kage, men mennesker og følelser.

Disse er de håndgribelige beviser på, hvor fantastisk din bryllupsdag var, og hvor glad din familie og venner var.

Det er dem, der får dig til at smile og græde år efter, at det sidste lys i dit receptionslokale er blevet slukket.

Og det er ting, som kun en professionel bryllupsfotograf kan garantere dig.

Læs også: