1. Kommuniker med parret og feststedet

I god tid før bryllupsdatoen bør I have et sit-down møde med det forlovede par. Få at vide, hvad de leder efter i deres video. Vil de sikre sig, at du fanger bestemte øjeblikke? Vil der være nogen overraskelser eller koreograferede danse, du har brug for at vide om?

Vil bruden have sin tipoldemors øreringe på? At være klar til at fange disse øjeblikke vil virkelig få dit arbejde til at skille sig ud.

Ræk ud til ceremonien og receptionsstederne og find ud af, om de har nogen regler. Mange kirker vil ikke tillade videografer i visse områder, så det er vigtigt at bemærke, om du bliver nødt til at medbringe et zoomobjektiv. Nogle store receptionssteder kræver et forsikringsbevis, før de lader dig optage i lokalerne. Det er dit ansvar at have alt i orden, inden du møder op.

At kende leverandører i branchen er din gateway til succes i bryllupsbranchen

Snak med nogle af leverandørerne, primært dem du skal arbejde med på bryllupsdagen. At kende leverandører i branchen er din gateway til succes. Deres anbefalinger kan hjælpe dig med at lande fremtidige bryllupper. Lær først bryllupskoordinatoren at kende. Bed om en kopi af tidsplanen og kontakter til de andre leverandører. Så kan du spørge DJ’en om deres setup. Vil de lade dig tilslutte deres lydkort for at få backup-lyd?

Vil de medbringe et high-end lyssæt til receptionen? Se om fotografen er villig til at samarbejde med dig. Kan du skyde side om side og rotere for nærbilleder? At blive bekendt med alle vil hjælpe optagelsen til at bevæge sig meget mere smooth.

2. Bevæg dig hurtig, mens du bærer så lidt udstyr som muligt.

Om morgenen til et bryllup er en ret typisk operation. Brudgommen og hans forlovere hænger ud, bruden og brudepiger får lavet deres hår og makeup. Derefter render I rundt, indtil brylluppet er overstået. Så det er bedst at stille den tunge taske i hjørnet og tage det roligt så dine skuldre og ryg kan slappe af. Bær kun hvad du har brug for.

Det nytter ikke dig at have alle objektive muligheder på én gang. Et kamera og to objektiver er perfekte til at løbe rundt. Sørg for at have ekstra batterier og formaterede hukommelseskort klar til brug. Intet er værre end at skulle fortælle parret, at de skal vente med at smide buketten, fordi dine batterier døde. Jeg har set det ske. Vær ikke den person. Find eventuelt en stikkontakt og hav en ladestation til de batterier, du allerede har brugt.

3. Lyd er meget vigtigt og altid have backup med.

Der er ingen re-“I Dos” i bryllupper. Hvis du ikke fanger tingene, mens de sker, så gjorde du ikke dit arbejde. Det er bedst at have flere lydkilder til at optage. Optager dit kamera kvalitetslyd? Hvis ikke, så hav eksterne optagere klar til brug. Prøv at undgå at sætte mikrofonen på en brud, gå i stedet efter en lavaliermikrofon på officianten eller gommen.

Hvis DJ’en kører lyd, kan du muligvis tilslutte deres lydkort. Derfor er det en fordel at have talt med DJ’en på forhånd. Husk, at hver DJ er forskellig, så det er ingen garanti for, at du får kvalitetslyd. Derfor bør du kun stole på dem til backup-lyd.

4. Tag altid de traditionelle bryllupsopstillinger.

Du kan føle behov for at eksperimentere på bryllupsdagen, men sørg for altid at få de typiske bryllupsbilleder eller videoer. Eksperimentering er en fantastisk måde at hjælpe dig med at finde din stil, men glem ikke, at par gerne vil se deres løfter, første dans og kageskæring. Sørg for, at du har de vigtige ting dækket, før du får alle de seje overgangs videoer

Havebryllup på Hotel Bretagne

5. Hold kameraet stille og stabilt.

Stabilisering er nødvendig. At gå håndholdt vil ikke skære det. Uanset om du bruger et stativ, monopod, glidecam eller et skulder rig, så vær sikker på, at du hurtigt kan skifte mellem dit støtteudstyr. Ved at sætte den samme hurtigudløserplade på alt dit udstyr, kan du nemt skifte på farten.

Stativ er fantastiske under ceremonien, men kan nemt komme i vejen andre steder. Når du er på et lille hotelværelse med hele brudeselskabet, familiemedlemmer, frisører og makeupartister, har du ikke meget plads til at arbejde. At være i stand til hurtigt at skifte til et monopod eller glidecam vil holde dig i gang med at skyde.

Ikke at have nok materiale vil gøre dit arbejde meget sværere. Det er nemt at huske at skyde ydersiden af stedet, men glem ikke, at der kommer folk til disse steder. Når brudeparret ser deres bryllupsvideo, vil de gerne se deres venner og familie tilstede.

Få et ekstra kamera til at fange dele af mængden under ceremonien. Disse optagelser vil altid være nyttige til at skjule eventuelle grove redigeringer. Det er også fantastisk at skære til mængden, hvis fotografen går ind i dit billede af parret ved alteret.

Find din fotograf her

7.Forbered dig på situationer med svagt lys

Aftensreceptioner kan være et mareridt for bryllups filmskabere. Indendørs eller udendørs, vil det sandsynligvis være mørkt. Efter middagen er serveret, dæmper feststederne lyset, så festen kan begynde. Forhåbentlig talte du og DJ’en også om hans lysopsætning, men du har stadig brug for dine egne lys til at hjælpe dig med at få bestemte billeder.

Hvis dit kamera ikke håndterer svagt lys godt, skal du huske på, at gæster ikke ønsker at blive blændet af videolys hele natten. Når du bruger lys, skal du sørge for at bruge dem sparsomt. Dræb ikke stemningen ved at lade dem være tændt under hele receptionen.