Prioriter hvad der er det vigtigste for jer

Prioriter det vigtigste ved brylluppet – Eksperter er enige om, at en god strategi, når det kommer til at prioritere, er, at hver person i parret skriver de ting ned, der er vigtigst for dem i bryllupsprocessen – blomster, mad, brudekjole, fotograf, mødested osv. Alle elementer, der ikke passer vil være områder, hvor der skal indgås kompromiser og aftaler. Eksperter råder par til at give sig selv ni måneder til et år til planlægning og begynde med de store ting først, som er mødested, fotograf, blomster og menu. “Alt andet vil falde på plads”, når du har reserveret og sat et beløb til de dyre varer.

“Forsøg ikke at gøre det umulige; fokuser på ting, der er virkelig vigtige for dig og partneren – must-haves. “Hvis kjolen og maden er vigtigst, har du måske ikke hortensiaerne. Lad være med at svede over de små ting.”

Eksperter understreger også, at det er vigtigt at bruge dine penge på ting, der bringer dig glæde frem for på ting, du synes, du “burde” have. For eksempel havde et brudepar æbletærte til deres bryllup i stedet for kage, fordi det er den dessert, de elsker. “Hvorfor bruge penge på noget, du ikke kan lide? Skab noget, der viser din individualitet,” råder eksperter.

Eksperter er enige om, at et bryllup bør stemme overens med parrets værdier og individualitet. “Et bryllup eller en forpligtelsesceremoni kan se ud på alle mulige måder – giv dig selv plads til at gøre den til din egen, hvor du kan,”

Stræb ikke efter perfektion og hav en plan B

De siger, at ingen er perfekte, og det samme gælder bryllupper. Eksperter er enige om, at perfektion er umuligt at opnå. Og de siger, at det også er unødvendigt. “Godt nok er godt nok,”. Husk også, at gæster ikke er nær så meget opmærksomme på detaljerne, som du er.

Så når du planlægger dit bryllup, så prøv og husk ikke at svede de små ting. En strategi for dette, er altid at have en plan B, så du har ro i sindet, hvis tingene ikke går som forventet – eller når de ikke går som forventet. “Ting vil gå galt, det er bare livets natur og livets natur,”

Eksperter opfordrer par til at være åbne og fleksible over for pivoter, som de var nødt til med sit eget bryllup. “Tag det hele bare lidt mindre seriøst,”. “Det kan være nemt at blive fanget af følelsen af, at vi skal skabe det ‘perfekte billede; af en dag eller et øjeblik at skrive på sociale medier. Når det i virkeligheden er et ‘perfekt billede’, bruger jeg det udtryk løst, da der ikke er noget, der hedder perfektion – er et, der minder dig om den måde, du havde det på dagen og den kærlighed og glæde, der blev delt mellem dig og de mennesker, du var med.”

Se flotte og kreative bryllupsfotos

Gør din menu enkel

“Du kan ikke behage alle, og det skal du ikke,” minder vi par om. En del af dette betyder ikke at bekymre dig så meget om alles kostpræferencer og behov. Vi anbefaler at have en kød-, fisk- og vegansk mulighed for at dække dine baser, men derudover, at du skal fokusere på, hvad du kan lide, og hvad der er i dit budget.

For at minimere stress ser vi nogle brudepar servere en tallerken med flere proteinmuligheder på én gang, på den måde kan folk bare spise, hvad de vil. Vi ser også en bevægelse i retning af, at protein og grøntsager er stjernerne på tallerkenerne, mens stivelse er blevet minimeret, normalt til en puré-stil under resten af retten.

Tag de sociale medier med et gran salt

Vi plejer at sige, at websteder som Instagram og Pinterest er nyttige værktøjer til inspiration, men de kan være vildledende. “De får det til at virke så nemt og tilgængeligt, som om alle kan have det,” siger han om nogle af de “perfekte” billeder derude. Derudover, at for meget opmærksomhed på sociale medier har resulteret i så mangeefterlignings bryllupper ,som i sidste ende, kke viser hvem i er og hvad i er helt sikre på hvad i vil have.

Se flere bryllupsfotografier

“At leve op til kulturelle, samfundsmæssige, skønheds- og sociale mediestandarder kan være en stor stressfaktor. Vi opfordrer dig til at præcisere dine kerneværdier som adskilte fra de værdier, der er blevet videregivet til dig, fra samfundet eller andet, som du ikke længere tilslutter dig,”. Med andre ord, prøv at give slip på presset fra sociale medier. Dit bryllup er for dig, din partner og dine kære. Det er ikke for dine følgere.

bryllupsplanlægningsprocessen

En af de største kilder til stress under bryllupsplanlægningsprocessen er ofte dynamikken mellem parret og familiemedlemmer. Og når familien betaler for brylluppet, bliver det bare så meget mere kompliceret. Uønsket input og råd fra svigerforældre og andre kære kan blive en følelsesmæssig belastning for alle involverede af en række årsager.

Vi har set en masse venner og familiemedlemmer, der for nylig blev gift, presse det, de gjorde på parret, og dette kan hæmme parrets frihed til at udtrykke deres individualitet gennem deres begivenhed. “Lad være med at følge, hvad tante Olga siger, eller hvad din kusine gjorde eller din mor,”

Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, når det kommer til påtrængende familiemedlemmer, der mener det godt. Og at se familiedynamikker som denne komme i spil kan sætte stress på et par, da alle har et unikt forhold til deres forældre og andre familiemedlemmer. “Det kan være svært for dig at se din forlovede håndtere en mors aggressive tone eller grænser komme ud af kontrol. At se sin partner håndtere familien er en stressfaktor.

Det er vigtigt at respektere det familiære forhold, mens du ikke bliver damprullet. Dette er et område, hvor en bryllupsplanlægger kan være nyttig. Vi fortæller, at vi tidligt i processen lærer de involverede forældre og familiemedlemmer at kende, så vi kan fungere som mægler og fortaler for parret. Vores strategi er først at lytte til og respektere familiens mening. Og hvis det bare ikke stemmer overens med, hvad parret ønsker, eller hvad der er realistisk for begivenheden, forklarer vi det i en venlig og positiv sætning som: “Det ville være fantastisk, hvis situationen var sådan, men det dur simpelthen ikke med hvad parret ønsker sig.

Hvordan sikrer man et godt lys på sin bryllupsdag?

Brug ‘Broken Record’-teknikken

Det er en strategi vi er enige i. Det fremhæver begge fordelene ved at sige sådanne sætninger som en del af teknikken “ødelagt plade”. Den ødelagte plade-teknik er en metode, der bruges i psykologien, og som består i at fremsætte et assertivt udsagn igen og igen på forskellige måder. Vi anbefaler, at du udarbejder en venlig og blid erklæring, som du kan bruge til dette. “Wow det lyder virkelig fedt, men det er ikke i vores budget. Jeg er dog så glad for, at du delte’’

Vi anbefaler også dette og forklarer, at det tager byrden af at føle, at du skal forsvare, hvorfor du er uenig med dit familiemedlem hver gang.Vi minder også par om, at dine familiemedlemmer højst sandsynligt – selvom de kan være irriterende – mener det godt, når de giver forslag.

Skab det perfekte bryllup

“Overordnet skal du arbejde for at forblive rolig og nysgerrig sammen med dine familiemedlemmer, venner og partner. Det er sandsynligt, at alle ønsker, at begivenheden skal være en glat og mindeværdig begivenhed, og forskellige mennesker vil have forskellige ideer om hvordan det ser ud, og hvordan man opnår det.

Men hvis det bliver for meget, så det helt er okay at “kærligt frigøre sig” fra enhver person eller situation, hvilket forårsager dig overvældende stress på ethvert givet tidspunkt eller endda gennem hele planlægningsprocessen. “Husk, at du har ret til at koble fra, når tingene kommer ud af kontrol. Du er ikke forpligtet til at udholde dårlig opførsel, bare fordi du elsker dem, eller fordi de er medlemmer af familien.

Sørg for at Kommunikere

Fejlkommunikation kan føre til katastrofer, så eksperter er enige om, at det er meget vigtigt at være klar fra begyndelsen med hensyn til forventninger, budget og stil i bryllupsplanlægningen. Dette inkluderer alle fra familiemedlemmer til din planlægger og din partner. Vi anbefaler faktiske skriftlige dokumenter, der beskriver ting som hvem der betaler for hvad, hvor meget budget der er allokeret osv.

Vi anbefaler én e-mail-kæde pr. gruppe – så man kan tage det sig med jeres bryllupsfest, planlægningsteam eller forældre. På denne måde kan alle involverede parter referere til den samme kæde. Vi plejer at sige, at et delt Google-dokument eller et delt regneark også kan fungere. Selvom koordinering med forskellige mennesker kan lyde stressende, kan organiseret kommunikation faktisk virkelig hjælpe med at lindre den lange to-do-liste og dele noget af arbejdet op.

At være partner med din kommende ægtefælle under planlægningsprocessen kan også være en fantastisk oplevelse. “Åben og ærlig kommunikation bliver vigtig, uanset om det er til planlægning af et bryllup eller ethvert andet aspekt af et livslangt partnerskab. Når du tænker over det, er de udfordringer, du vil møde som et team under planlægningen af et bryllup/forpligtelsesceremoni, en smuk vækstmulighed og god praksis for, hvad der kommer i dit livslange partnerskab,”.

Læs mere: