Fotografering handler om lys. Selve ordet “fotograf” er opdelt i “foto” og “Graf, som groft er oversat til “Lys” at “tegne/male, så alle fotografer er praktisktalt igang med, “at “male med lys”!

De bedste bryllupsfotografer vil vurdere lyset på din bryllupsdag og bruge det bedst mulige lys for at sikre, at dine bryllupsbilleder både er smukke at se på, og noget man har lyst til at se på igen om 10 år. Så motivet er oplyst på den bedst mulige måde for virkelig at fremhæve, hvordan du ser ud, eller hvordan øjeblikket føles.

Der er nogle ting, du kan overveje, når du planlægger dit bryllup, som virkelig kan hjælpe både dig og din fotograf til at arbejde sammen om at skabe de bedst mulige bryllupsbilleder.

Selvom dette ikke vil være et “helt ned i halsen” indlæg. Bare nogle hurtige tips til, hvordan du kan ende med meget bedre billeder, end du allerede forventer!

Hvordan sikrer man et godt lys på sin bryllupsdag?
Her er vi igang i ved Skanderborg

Gør dig klar til din brudeforberedelser

Hele din bryllupsdag – fra morgenmaden helt op til dine  “killermoves” under dansen til sidst – er en komplet historie, og at gøre klar er et af de vigtigste åbningskapitler. Det er blandt andet der hvor nogle vigtige følelsesmæssige øjeblikke kan finde sted, og også i relativ fred, før tingene bliver travlt. Hvis lyset er  korrekt, kan billederne, du tager fra denne del af dagen, være kraftfulde, elegante og smukke.

Naturligt lys er ikke kun nyttigt til fotografering, det er også gode super godt for dit hår- og makeupforberedelse. Så hvis du kan, så prøv at vælge det største tilgængelige rum, der lukker mest lys ind. Hvis du tager hen og kigge på et muligt rum, skal du notere dig rummets form og størrelse, herunder hvor vinduerne er. Store lyse vægge kan også være med til at oplyse rummet og give din fotograf mere at arbejde med.

Hvis du tror, at dit hotel, mødested eller hjem ikke vil være den bedste placering til brudeforberedelser – og du virkelig gerne vil have, at du får klarbilleder til at være fantastiske – så se måske, om du kan gøre dig klar hos en ven/veninde eller finde en bolig online til leje, der kunne være den perfekte ramme for din morgen med brudeforberedelser. Den relativt lille ekstra omkostning kan gøre hele forskellen for de første par sider af dit bryllupsalbum.

Nogle gange er naturligt lys bare ikke en mulighed. Hvis det er tilfældet, så husk, at det næstbedste kun er én slags lys. Stearinlys, wolframlys og fluorescerende lys kan alle skabe fantastiske billeder på egen hånd, men hvis du har dem alle sammen i samme rum, kan det resultere i mærkelige hudfarver på fotografierne.

Det er ikke verdens undergang, hvis du ikke har tænkt over disse ting på forhånd, men det kan være en reel hjælp, hvis du har tid. Glem ikke, at du altid kan kontakte din bryllupsfotograf for at få råd.

Er en videograf det værd?

Bryllupsceremonien

Når det kommer til din bryllupsceremoni, vil der være en masse ting, som bare er uden din kontrol. Men hvis der er ting, du kan kontrollere, så gå videre og se, om du kan foretage ændringer. Spørg din bryllupskoordinator, om du kan foretage justeringer i forhold til belysningen. Hvis din bryllupsceremoni er udendørs, så se måske, hvordan lyset vil være i løbet af den tid, du har planlagt til ceremonien.

Ethvert tidspunkt mellem kl. 10.00 og 14.00 kan lide af hårdt lys, afhængigt af vejret og årstiden, så jeg vil anbefale at vælge en lidt senere ceremoni, hvis du har valget. Det perfekte lys om sommeren plejer at være et par timer før solnedgang. Bryllupsfotografering som bliver lavet ved soldnedgang er altid super super flot.

Bryllupsceremonien

Solnedgangsbilleder

Solnedgangsbilleder er fantastiske! Fotografer elsker især at skyde par på denne tid af dagen. Faktisk har tidligere par af mine booket mig til deres bryllupsdag og har nævnt en af grundene til, at de elsker mit arbejde, er på grund af nogle af disse billeder. Det kan være enormt skuffende for dem, der på grund af tidsplanen for deresbryllupsdag ikke har været muligt at nå. Dette skyldes, at de ikke tager højde for tidspunkterne for solnedgangen osv.

Tal måske med din koordinator eller måske din bryllupsfotograf for at se, om du kan arrangere noget, så du ikke bliver skuffet. Selvom vejret i Danmark kan være meget uforudsigeligt!

Solnedgangsbilleder

Bryllupsreception

Det er her, at det kan være afgørende at tale med din fotograf om belysningen. Se på størrelsen og lyskilderne – naturlige og kunstige – i receptionen, og spørg din DJ, hvilke typer belysning de vil bruge. Tænk også på, hvor nøgleøjeblikke – såsom kageskæringen og den første dans – vil finde sted.

Det er en god idé at placere disse øjeblikke og mennesker, hvor der er masser af lys, helst ikke med ryggen til et vindue. (At have personer ved siden af vinduerne er dog fantastisk og kan producere virkelig dynamisk belysning.)

Bryllupsreception

Vejret på jeres store dag.

En overskyet dag kan virke elendig eller kedelig, men hvis vejrudsigten ikke er strålende for din dag, så fortvivl ikke. På en mærkelig måde kan dette skabe perfekte lysforhold. Det skaber bare et blødt lys, der er super nemt at arbejde med. Som destinations bryllupsfotograf kommer jeg til at skyde nogle fantastiske steder, men selv tilbage når vejret ikke er så fantastisk, kan jeg stadig arbejde med det lys, jeg har fået. De bedste bryllupsfotografer vil have din ryg selv på den kedeligste dag.

brud og gom foto

Uanset hvor eller hvornår du skal giftes – hvis du har en fantastisk bryllupsfotograf, og du chatter med dem om rum og lysforhold på forhånd – vil de altid være i stand til at skabe smukke bryllupsbilleder, der vil fortsætte med at blæse jer væk i årevis at komme.

Hvordan sikrer man et godt lys på sin bryllupsdag?

Læs mere: