Tips til hvordan man tager bedre bryllupbilleder

Du vil ofte høre om kvinder, der har drømt om deres bryllupsdag, siden de var små piger. Derfor er det så vigtigt at have et arsenal af tips til bryllupsfotografering, som du kan stole på.

Som bryllupsfotograf er det din opgave at fange de bedste øjeblikke ved et bryllup, skabe minder, det lykkelige par vil værne om for evigt, og selvfølgelig få alle til at se godt ud.

I dette indlæg deler vi nogle praktiske tips til professionel bryllupsfotografering, så du kan vokse din fotografivirksomhed og
finde succes.

Så lad os komme i gang!

Tips til hvordan man tager bedre bryllupbilleder

Hvorfor er en professionel bryllupsfotografering så avanceret?

Mange amatørfotografer ville elske at lære at fotografere et bryllup. Og selvom det kan virke lige så nemt som at tage nogle sjove billeder under ceremonien og receptionen på overfladen, er det meget sværere at skyde et bryllup, end det ser ud til. Her er nogle af grundene til, at professionel bryllupsfotografering er så svær at mestre:

Kom godt i gang

At komme i gang som bryllupsfotograf er et tveægget sværd. Du har brug for erfaring, hvis du ønsker at blive ansat, men du kan ikke få erfaring, før du er ansat. Det kræver meget hårdt arbejde at komme i gang i bryllupsfotograferingens mættede verden.

Du skal kende forretningen

Det ville være så fantastisk, hvis alt, hvad du skulle gøre, var at tage billeder af folk på deres bryllupsdag, redigere billederne og blive betalt ikke? Desværre er der også en forretningsside ved at være bryllupsfotograf.

Det kræver meget hårdt arbejde

Folk bliver gift hele tiden. Hvis du er en god bryllupsfotograf og i høj efterspørgsel, kan det være svært at balancere arbejdsbyrden og dit personlige liv. Selvfølgelig er penge fantastisk. Men hvad betyder alle pengene i verden, hvis du aldrig får glæde af dem?

Det er ikke altid nemt at tilfredsstille folk – især dine kunder

Der er ingen tvivl om, at du vil støde på mange forskellige personligheder, når du fotografere et bryllup. Nogle mennesker vil du elske … og nogle mennesker vil du ikke. Men som fotograf, der bliver betalt for at gøre et godt stykke arbejde, er det lige meget, hvor svære de mennesker, du arbejder med, er. Du bliver bare nødt til at finde ud af det, hvilket kan efterlade dig drænet fysisk og følelsesmæssigt i slutningen af dagen.

Hvorfor er en professionel bryllupsfotografering så avanceret?

Vær unik i din fotografiske stil

En af de sværeste ting at gøre som fotograf er at finde din unikke sans for stil. Hvert år bliver kommende brude bombarderet med nye hotte trends, som de bare skal have indarbejdet i deres bryllupsdag. Som en fotograf, der prøver at skille sig ud fra konkurrenterne, gøre kunden glad og undgå at blive en one-trick-fotograf, vil du finde det svært at tilføje din stil.

Selvfølgelig vil enhver karriereveje, du vælger, have sit eget sæt af fordele og ulemper. På den front er det ikke anderledes at være bryllupsfotograf. Der er også et væld af gode grunde til, at det er en fantastisk ting at være bryllupsfotograf.

Så hvis du stadig er hos os, så lad os se på nogle måder, hvorpå du kan gøre ulemperne lidt mindre stressende og vanskelige, så du virkelig kan sige, at du elsker dit job.

Vær unik i din fotografiske stil

Top tips til professionel bryllupsfotografering

Assister en Professionel fotograf først

En af de bedste ting, du kan gøre, før du springer ud i en fuldtidskarriere som bryllupsfotograf, er først at lære af de professionelle. De har trods alt været, hvor du er og kan hjælpe dig med at undgå de fejl, de har lavet og nu muligvis fortryder.

At assistere en allerede etableret bryllupsfotograf hjælper på mange måder:

  • Viser dig, om det at være bryllupsfotograf er nichen for dig;
  • Giver dig chancen for at finpudse dine færdigheder og lære nye;
  • Åbner muligheder for netværk med andre fagfolk;
  • Lærer dig, hvordan du markedsfører dit eget brand, når du bryder væk;
  • At lære af de bedste vil også hjælpe dig med at komme dertil.

Så hvis du kan, så prøv at arbejde med kendte bryllupsfotografer i dit område. Selvom det er nemt at se på dem som dine konkurrenter, er dette stadig den bedste måde at få erfaring og lære, hvad der skal til for at dække et bryllup på egen hånd Du kan også lære, hvad der er de vigtigste spørgsmål, du bør stille dine kunder i en sammenhæng som denne.

Top tips til professionel bryllupsfotografering

Dobbelttjek altid dit fotoudstyr.

Det sidste du vil gøre er at møde op til et bryllup med ødelagt kameraudstyr. Dette er ikke kun meget uprofessionelt, men det truer også med at ødelægge det, der sandsynligvis er den vigtigste dag i brudeparrets liv.

I sidste ende vil intet kamera eller tilbehør dække over mangel på erfaring og viden. Du skal vide, hvad du laver, før du gør det, så du ikke ødelægger nogens særlige dag.

fotografassistent

Så du har arbejdet som professionel fotografassistent og har besluttet, at det er tid til at gå solo – godt arbejde 👏 men hvad nu?

Tag et skridt tilbage og vurder, hvor meget arbejde der virkelig er involveret i at fotografere et enkelt bryllup helt alene.

Medmindre du har superkræfter eller laver et lille bryllup, er chancerne for, at du kan bruge lidt hjælp. Der sker en masse, mens du fotograferer et bryllup, og du vil ikke gå glip af noget. Derfor virker det at hyre en hjælpende hånd (eller to).

Hvis du har et begrænset budget, så prøv at slå dig sammen med en anden bryllupsfotograf. Få dem til at hjælpe dig ved dit bryllupsfotografering, og tilbud derefter at hjælpe dem ved deres næste bryllup. Afvejninger er nogle af de bedste måder at få hjælp på uden at bryde banken.

Planlæg i forvejen.

Du skal altid have en plan på plads inden den store dag. Det betyder, at man skal afgrænse mødestedet og planlægge forud for eventuelle uforudsete omstændigheder. Regn på en bryllupsdag betragtes trods alt som held, men har potentialet til at skabe kaos på bryllupsbilleder, hvis du ikke har en plan B.

Lad os tage et kig på nogle af de vigtigste måder, du kan planlægge før din klients bryllupsdag.

Lær brudeparret at kende

Den bedste måde at starte på er ved at stille dine kunder et par spørgsmål, før du går ind i bryllupsdagens detaljer og kontrakter.

Hvis du ikke er sikker på, hvad der skal inkluderes i din bryllupsfotograferingskontrakt, så tag et kig på denne artikel, vi har sammensat med nogle fantastiske bryllupsfotograferings kontraktskabeloner til dig! 😄

Find for eksempel ud af, hvordan brudeparret mødtes, hvor længe de har været sammen, om de har børn og meget mere. Dette viser ikke kun, at du bekymrer dig (og IKKE kun er ude efter deres penge), det hjælper dem også med at blive mere fortrolige med dig.

Bryllupspar er nervøse nok på deres bryllupsdage. Du ønsker ikke at øge deres nerver ved at være en fuldstændig fremmed, der tager intime billeder af dem.

Hvis du kan, så tag også deres forlovelsesbilleder. Dette vil give og parret bonus tid til at arbejde sammen før den store dag. Under dette fotoshoot kan du opdage deres bedste vinkler, mens de bliver mere komfortable foran kameraet.

Glem ikke at fange reaktioner og følelser

Bliv ikke så indhyllet i bryllupsparret, at du glemmer alle de mennesker, der kom for at fejre. Dette inkluderer bryllupsfesten, familie og venner. Dette er et af de vigtigste bryllupsfotograferingstips, vi kan tilbyde, fordi det er de øjeblikke, de kommer til at værdsætte mest.

Nogle gange bliver de mest dyrebare øjeblikke fanget på gæsternes ansigter, der ser to mennesker, der elsker hinanden, indgå aftalen. Eller på dem, der hæver deres briller for at skåle for de nygifte. Eller dem, der danser rundt og har det sjovt.

Tænk over det.

Ydermere er smil, latter og spænding overalt gode til at fylde siderne i et fotoalbum og skabe minder, som alle kan nyde længe efter brylluppet.

Hvis du vil gøre tingene lettere for dig selv, så få en assisterende fotograf til at tage billeder af publikum under ceremonien og gæster under receptionen. På denne måde kan du sætte alt dit fokus på bruden, gommen og bryllupsfesten.

Lær gæsterne at kende

Det er en god idé at tale med det snart gifte par om de gæster, de har inviteret til deres bryllup. Når alt kommer til alt, er der sandsynligvis mennesker, der skal med på billederne. Og du vil gerne vide om dette på forhånd. Opbevar dette som et af de ikke-at-gå-gå-tip til bryllupsfotografering.

Du kender ikke de gæster, der er inviteret til det bryllup, du skal fotografere, og de kender dig ikke. For ikke at nævne, kender du sikkert heller ikke bryllupsfesten, og de er en integreret del af bryllupsdagen og fortjener masser af kameratid.

Vær dig selv

At vide, hvordan man trygt (men dog høfligt) dirigerer bryllupsparret, deres familie og venner er en færdighed, som enhver professionel bryllupsfotograf skal have.

Tvangsskud vil fremstå falske, uanset hvor fantastiske de ser ud. Og sandheden er, at folk ønsker, at deres fotograf tager oprigtige og naturligt flydende billeder, så de kan huske deres bryllupsdag.

Medmindre du formelt skyder brudeparret, bryllupsfesten eller familien, så prøv at tage et skridt tilbage og lade tingene gå. Dette vil give dig mulighed for at tage spontane billeder af folks sande personligheder, det sjove, de har det, og skønheden ved brylluppet uden at afbryde nogens gode tid.

Nogle fotografer siger, at den bedste måde at skyde et bryllup på er som en ninja. Lad ingen vide, at du er der, men tag alligevel alt.

Men sandheden er, at der ikke er rigtigt og forkert i fotografering. Nogle par foretrækker måske ærlig fotografering, mens andre foretrækker snesevis af billeder, hvor folk står sammen om et
gruppebillede. Igen, det er derfor, det er vigtigt, at du taler om dette med parret (dine klienter) på forhånd.

Lave ALTID backup af bryllupsbillederne

Til sidst, og måske vigtigst af alt, vil vi minde dig om at tage sikkerhedskopiering af filer alvorligt. Kan du forestille dig at miste dit kameras hukommelseskort med alle din klients billeder på?

Det kan vi heller ikke.

Et godt råd er at bruge et hukommelseskort, der er stort nok til at fotografere hele brylluppet uden at skulle tage kortet ud. For eksempel forårsager åbning af kameradøren for hurtigt nogle gange hukommelseskortfejl (gisp!). For ikke at nævne, at tage kortet ud af dit kamera åbner muligheden for, at du mister det.

Dernæst, når du kommer hjem lige efter brylluppet, skal du straks overføre dit kameras filer til flere backupløsninger. Glem endelig ikke at gøre det samme, som du også redigerer billederne. Du vil gerne være i stand til at vende et helt bryllupsalbum, der har fanget dagen gennem de kæres øjne til det nygifte par; ikke nødt til at forklare dem alle er tabt

Find svarene på dine spørgsmål omkring bryllupsfotograf

Rediger dine bryllupsbilleder

Normalt tager bryllupsfotografer tusind billeder, der skal retoucheres og redigeres. At lave alle disse tweaks på egen hånd kan blive et mareridt, så det er ikke underligt, at professionelle fotografer bruger outsourcede billedredigeringstjenester.

Forklar retouchere, hvilke resultater du forventer at opnå, send dem eksempler på billeder, og afsæt mere tid til andre aspekter af dit job, mens de forbedrer dine billeder.

That’s a wrap!

Og der har du det – vi håber, du nød vores opsummering af nogle af de bedste bryllupsfotograferingstips, der vil hjælpe dig med at fange særlige dage for dem, der ønsker at værdsætte dem for evigt.

Så hvad tror du? Gik vi glip af nogle vigtige bryllupsfotograferingstips?

Læs også: